iMood ontwikkelt haar websites in WordPress. Dit is een bewuste keuze omdat WordPress belangrijke voordelen biedt ten opzichte van een ander cms of een maatwerkoplossing. De belangrijkste voordelen zijn:

  • WordPress werkt intu├»tief en is gebruiksvriendelijk. Zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen ermee werken.
  • Groot aanbod van extra functionaliteiten door middel van gratis en premium plug-ins. Doorontwikkeling in WordPress gaat daardoor sneller en is goedkoper. WordPress is open source, je betaalt hierdoor geen licentiekosten.
  • De technologie achter WordPress maakt het relatief eenvoudig het platfrom te optimaliseren voor zoekmachines (SEO). WordPress websites maken het mogelijk om goed te ranken in zoekmachines
  • WordPress is een flexibel syteem. De webdevelopment kosten zijn dan ook in de regel beduidend lager dan andere systemen.

Populariteit WordPress

Uit recent onderzoek blijkt dat een kwart van alle websites draait op WordPress. Dit is zelfs 58,7% van alle websites waarvan ze weten dat ze gebruik maken van een content management systeem.  Het groot aantal gebruikers onderstreept de kwaliteit van het platform en betekent een doorlopende ontwikkeling van het platform.

wordpress
Bron: w3techs.com

In de begintijd van WordPress was het cms voornamelijk bedoeld voor blogs. Afgelopen jaren heeft het platform zich ontwikkeld tot een all round cms. Met onze kennis zijn we in staat maatwerkoplossingen te bieden binnen het cms en koppelingen te maken met systemen. We laten graag zien welke mogelijkheden WordPress voor u kan bieden.

Woocommerce voor ecommerce

Webshops bouwen we voor onze klanten met Woocommerce. Dit is een uitgebreide plugin van WordPress met daarin alle webshop functionaliteiten. We kunnen uw webshop of ecommerce platform geheel naar uw wensen ontwikkelen. Ook hier staat gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van het systeem centraal. Alle grote payment servce providers hebben reeds plugins ontwikkeld voor Woocommerce waardoor we probleemloos betalingen via het platform kunnen laten verrichten.

SEO en WordPress

Een WordPress website is zeer geschikt voor zoekmachine marketing. Wij installeren bij al onze klanten de Yoast plugin waardoor de site in technisch opzicht geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines. Daarnaast geeft de plugin ook advies bij het schrijven van artikelen waardoor content beter gevonden wordt in Google. Dit alles op een zeer gebruiksvriendelijke manier. De basis plugin van Yoast is kosteloos te gebruiken.

Onze aanpak

Voordat we starten met de ontwikkeling van een nieuwe WordPress website brengen we duidelijk uw doelstellingen en wensen in kaart. Op basis hiervan maken we in samenspraak met de klant een functioneel ontwerp. In dit functioneel ontwerp staat in detail bespreken hoe de site eruit moet gaan zien bij oplevering. We maken hierin schetsen van de belangrijkste pagina’s en beschrijven functionaliteiten en koppelingen.

Op het moment dat het functioneel ontwerp definitief is goedgekeurd door onze opdrachtgever starten we met de ontwikkeling van de site op een testomgeving die ook voor onze opdrachtgever toegankelijk is. De voortgang is op deze manier goed te volgen, wat ook tussentijdse bijsturing mogelijk maakt. Op gezette tijden leveren we onderdelen van de site op die we samen met de klant evalueren. De uiteindelijke versie wordt uitgebreid door ons en onze klant getest.

Bij de livegang besteden we uitgebreid aandacht aan de indexering van Google. Zeker als de site een oude site vervangt. Ook zorgen we voor een goede nazorg in de vorm van een WordPress training of handleiding.