Waarom kiezen wij voor WordPress?

Blog

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je op een eenvoudige manier een website kunt maken én onderhouden. Ooit begon het als handig CMS om een weblog mee te maken. Inmiddels wordt het systeem door veel (grote) bedrijven (zoals CNN, Radio 538, Ford) gebruikt om een website, webshop of weblog te beheren. En dat heeft een reden. Of zelfs meerdere redenen. Wij sommen ze voor je op.

7 voordelen van WordPress

1) WordPress is gratis
WordPress is een gratis software. Dit betekent dat je WordPress gratis kunt downloaden, installeren én gebruiken en aanpassen. Het is ook Open Source. Dit houdt in dat de broncode (gratis) te downloaden is. Je kunt de broncode aanpassen, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. De aanpaste versie mag je gebruiken. Er zijn momenteel 2600+ WordPress thema’s en 31.000 plugins (gratis) beschikbaar, die je website enorm kunnen verbeteren. Dit laatste biedt grote kostenvoordelen. Mocht je een complexe aanpassing willen doen aan je website, dan is er waarschijnlijk wel iemand geweest die daar een plugin voor ontwikkeld heeft. Deze kan vaak kosteloos als basis dienen.

2) WordPress is makkelijk in gebruik
WordPress is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners. Je hoeft dus geen webdesigner of programmeur te zijn . De meeste mensen gebruiken WordPress zonder enige voorkennis van het ontwerpen van websites. Een pagina toevoegen of nieuwe berichten maken of aanpassen kan heel eenvoudig. Dit is ook de belangrijkste reden waarom WordPress zozeer in populariteit is gegroeid.

3) Duizenden gratis templates (thema’s) om uit te kiezen
Nog zo’n fijn voordeel: voor elk type website is er een thema beschikbaar, waardoor je je site elke look kunt geven die je wil. Een kanttekening hierbij is dat niet alle thema’s up to date gehouden worden door de ontwikkelaars, waardoor je in de toekomst tegen problemen aan kan lopen. Het is belangrijk selectief te zijn bij de keuze van een thema.

4) Gratis plugins maken doorontwikkeling sneller en goedkoper
Daarnaast is WordPress zeer flexibel en kan er met behulp van plugins worden uitgebreid. Net als thema’s zijn er duizenden gratis (en premium) plugins beschikbaar. Met deze plugins kun je niet alleen een extra functionaliteit aan je website toevoegen, er zijn ook tal van plugins waarmee je een geheel nieuw platform aan je WordPress site kunt toevoegen.

5) WordPress is SEO vriendelijk
In de basis is WordPress SEO vriendelijk. Echter, het staat of valt met de verdere opzet van de website. De gekozen template, de juiste structuur en goede SEO teksten zijn natuurlijk ook bepalend. Met behulp van de SEO plugins kun je je site nog SEO vriendelijker maken. Voor WordPress zijn ook veel plugins ontwikkeld om je website sneller te laten laden (o.a. caching plugins). Dit heeft uiteindelijk ook een positieve invloed op je positie in Google.

6) WordPress is veilig en vertrouwd
WordPress is ontwikkeld met de veiligheid in het achterhoofd. Echter, door de populariteit van WordPress worden sites met dit CMS ook interessant voor hackers en spammers. Door middel van verschillende hacking technieken proberen hackers toegang te krijgen tot de WordPress installatie, waardoor je website wordt misbruikt voor kwaadwillige doeleinden. Je WordPress site kan onder andere kwetsbaar worden door geen updates uit te voeren, zwakke wachtwoorden te gebruiken of kwetsbare plugins te gebruiken. Het is dus essentieel om de site goed up to date te houden door de laatste wordpress versie te installeren, plugins tijdig te updaten en onbetrouwbare plugins te mijden. Aan te raden is om je WordPress website bij een professionele en gespecialiseerde website bouwer onder te brengen.

7) WordPress ondersteunt verschillende mediatypen
Nog zo’n fijn voordeel: WordPress kan overweg met al je mediabestanden. Het gebruik van WordPress beperkt je dus niet alleen tot het schrijven van teksten. Het systeem heeft een ingebouwde ondersteuning voor afbeeldingen, audio- en videobestanden. Ook kun je WordPress gebruiken als verkenner voor documenten/en of bestanden.

WordPress ondersteunt Embed enabled websites. Dit houdt in dat je YouTube video’s, Instagram foto’s, Tweets en Soundcloud audio direct beschikbaar maakt door het plakken van de URL in je post. Je kan zelfs bezoekers toestaan video’s te plaatsen in opmerkingen.

Meer weten?

WordPress is in wereldwijd verreweg het meest gebruikte cms. Het biedt mogelijkheden voor ieder type website (voor webshops raden we de Woocommerce plugin van WordPress aan).Voor onze klanten bouwen we alle sites in WordPress. Wil je meer weten over de mogelijkheden van WordPress of ben je niet tevreden je eigen WordPress website, neem dan contact met ons op.