Zoekmachine marketing is een bewezen methodiek om waardevolle bezoekers naar uw site te krijgen, gebaseerd op door de bezoeker gekozen zoekwoorden. Dit kan zowel gratis (organisch) of betaalde (Google Adwords) traffic zijn.

Zoekmachine marketing maakt een belangrijk onderdeel uit van content marketing en is zoekmachine optimalisatie (SEO) maakt bij ons onderdeel uit van iedere webdevelopment project.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het realiseren van goede organische zoekresultaten is een combinatie van technische aspecten (de doorzoekbaarheid van uw website), content en het opbouwen van het juiste linkprofiel. In het verleden waren veel bedrijven gespecialiseerd in het manipuleren van zoekmachines om betere resultaten te krijgen. Google heeft door wijzigingen in haar algoritme de kwaliteit van de content centraal gesteld, waardoor zoekresultaten moeilijk te manipuleren zijn. De kwaliteit van de content is dan ook de kern van waaruit wij werken. Met onze eigen redactie zijn we in staat om content te maken (tekst, beeld en video) die een hoge waardering in zoekmachines krijgt. Naast redacteuren werken we met de beste specialisten om technische aspecten optimaal in te richten en een duurzaam linkprofiel op te bouwen.

Concreet betekent dit dat we de volgende diensten aanbieden om betere organische resultaten in zoekmachines te krijgen:

  • Zoekwoord en thema analyse: op welke woorden en thema’s wil ik gevonden worden?
  • Content creatie: waardevolle content die aansluit bij deze zoekwoorden en thema’s
  • Technische site analyse: is de site optimaal ingericht voor het doorzoeken door Google en andere zoekmachines?
  • Opbouw duurzaam linkprofiel: het verkrijgen van links vanuit relevante websites en het optimaal inrichten van de interne linkstructuur.

Het feit dat we vanuit content denken en content creëren, onderscheidt ons van bureaus die zich alleen op de technische aspecten van zoekmachine optimalisatie richten. De aanpassingen die Google heeft doorgevoerd om de content centraal te stellen, werken hierbij in ons voordeel en we laten graag onze klanten hier graag van profiteren.

Zoekmachine advertising (SEA)

We geloven in een goede balans tussen zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine advertising (SEA). Zo helpen we onze klanten om duurzame posities te realiseren op relevante keywords en kopen we op aansluitende keywords bezoek via Google Adwords campagnes in. Voor ons zijn het geen afzonderlijke kanalen maar vullen ze elkaar juist perfect aan.

Wanneer u vanuit een content marketing gedachte content wilt promoten onder uw doelgroep, is SEA (in tegenstelling tot andere vormen van advertising) goed meetbaar. Er is direct zichtbaar of een bezoeker lang op een pagina blijft, meerdere pagina’s bekijkt of bijvoorbeeld een whitepaper of e-book downloadt.

Concrete diensten die we aanbieden rondom zoekmachine advertising zijn:

  • Zoekwoord en zoekthema analyse
  • Inrichting campagnes
  • Analyse en optimalisatie van campagnes

We werken met meetbare doelstellingen voor onze klanten en rapporteren veelvuldig over de status en de verbeteringen die we doorvoeren.